Zorgverzekering voor jongeren

Zorgverzekering voor jongeren

In Nederland moet iedereen een zorgverzekering voor jongeren afsluiten zodra ze 18 jaar worden. Hierbij zijn er werkelijk tientallen aanbieders waar je jouw zorgverzekering kunt afsluiten. Ook kun je aanvullende verzekeringen afsluiten op basis van jouw persoonlijke situatie. Niettemin kan het veel geld kosten om de allerbeste zorgverzekering voor jongeren af te sluiten. Daarom kun je het allerbeste handige tips volgen!

Wanneer betaal je een zorgverzekering?

Tot jouw 18e verjaardag hoef je geen zorgverzekering voor jongeren te betalen, want je bent gratis meeverzekerd op de polis van een van jouw ouders. Wanneer je 18 jaar wordt, ben je verplicht om een eigen zorgverzekering af te sluiten. Dit moet je vanaf de eerste dag van de maand doen nadat je 18 jaar bent geworden.

Aanvullende zorgverzekering voor jongeren

Over het algemeen zijn jongeren erg gezond en ze hebben weinig extra zorgkosten nodig. Daarom is het afsluiten van een basisverzekering voldoende. Indien je alsnog alle risico's wilt weghalen, kun je aanvullende zorgverzekeringen voor jongeren afsluiten met de volgende dekkingen:

Hoe kun je kosten besparen?

Er zijn verschillende manieren waarop je kosten kunt besparen voor jouw zorgverzekering voor jongeren:

Snel en makkelijk jouw zorgverzekering berekenen? Check snel ZorgDirect voor het laatste nieuws over jouw zorgverzekering!

Bereken je premie - ZorgDirect

Terug naar overzicht