Welke mobiele telefoon moet je kopen?

Voordat je een mobiele telefoon met of zonder mobiel abonnement gaat kopen, is het belangrijk om rekening te houden met een aantal aspecten. Een nieuw mobieltje aanschaffen is namelijk iets wat je niet elke dag doet! Wanneer je online of in een winkel naar verschillende telefoons kijkt, kun je uit een aantal bekende en onbekende merken kiezen. Maar, welke zijn nou echt een garantie op een goede kwaliteit? Wanneer heb je nou echt waarde voor jouw geld? Wij hebben enkele tips voor je van het Foontje vergelijk van mobiele abonnementen:

Let op deze aspecten als je een nieuwe mobiele telefoon gaat halen!

In alle winkels heb je zoveel mooie designs van mobieltjes in verschillende prijsklassen. Hieronder geven we jou een aantal zaken waarop je moet letten bij het kopen van een nieuwe telefoon:

Batterijduur

De batterij van jouw mobiele telefoon hoort voor een lange tijd mee te gaan, zodat je niet elke keer een nieuwe telefoon moet halen. Wanneer je naar de batterijduur kijkt, moet je rekening houden met het aantal milliampère per uur (MaH). Het minimaal aantal MaH's om een dag door te kopen is 3.000.

Beeldscherm

Elke dag krijg je nieuwe notificaties binnen en je wilt natuurlijk alles zo goed mogelijk zien. Om die reden raden we jou aan om een mobieltje te kopen met een resolutie van minimaal 1.920 bij 1.080 pixels.

Camera

Bijna iedereen heeft een mobiele telefoon met een camera. Wanneer je een telefoon gaat kopen, moet je een camera kiezen met minimaal 12 megapixels, omdat je hele scherpe foto's kunt maken voor onder andere jouw social media-accounts. Hierbij moet de grootte van de beeldsensor gelijk opgaan met de megapixels.

Processor

Als je een mobiele telefoon gaat kopen, wil je het liefst een krachtige processor hebbe  zodat je goed kunt multitasken. Appen, terwijl je naar jouw lievelingsliedjes luistert? Wie wil dat niet?! Het absolute minimum voor een telefoon moet 2,2 Ghz (gigahertz) zijn.

Geheugen

Bijna alle mobieltjes hebben een geheugen van 64 GB en je kunt dit aanvullen met een SD-kaart. Als je meer opslagcapaciteit wilt hebben voor alle foto's, video's en muziek, kun je het beste Google Drive of iCloud gebruiken.

Beste merken van mobieltjes

Als je een nieuwe mobiele telefoon gaat kopen, heb je tientallen verschillende merken en honderden ontwerpen. Best moeilijk om een telefoon te kiezen! Om alle problemen te voorkomen, kun je je gaan oriënteren over de behoeftes die je graag wilt vervullen. Indien je graag een luxe telefoon wilt hebben, zijn Apple-mobieltjes echte aanraders. Wil je liever een telefoon hebben die goed tegen een val kan? Dan kun je een Samsung telefoon kopen en eentje van bijvoorbeeld Acer of Asus.