Leuke apps

Onvergetelijke leuke apps voor jouw mobiele telefoon!

Vroeger zag je weinig tot geen apps op mobiele telefoons, want ze werden ontworpen om te bellen en sms'jes te sturen. Tegenwoordig is dit heel anders, omdat alle mobieltjes app stores hebben waar je hele leuke apps kunt downloaden. Alle programma's verschillen werkelijk van elkaar waardoor je jouw mobieltje op allerlei manieren kunt instellen. Maar, welke leuke apps moet je sowieso op jouw mobiele telefoon hebben? En wat zijn de beste gratis apps die je kunt downloaden?

Leuke apps

In de app stores van Google of Apple vind je werkelijk meer dan 100 applicaties. Van applicaties over muziek tot programma's over de laatste nieuwsberichten, op het internet heb je allerlei opties voor jouw mobieltje. Hieronder geven we jou een aantal leuke tips die je sowieso kunt volgen:

Spotify

De beste liedjes hebben in jouw broekzak? Spotify is een app die als gratis en betaalde streamingdienst functioneert. Met de gratis versie kun je alleen naar nummers luisteren in Shuffle-modus en met reclames. De betaalde versie biedt meer voordelen, want het laat jou nummers zoeken en bepaalde afspeellijsten beluisteren. Verder heb je de mogelijkheid om eigen muzieklijsten samen te stellen, vrienden en artiesten te volgen en samen met anderen een afspeellijst te beheren.

Netflix

Sinds 2013 kun je ook naar de laatste series en films kijken op jouw mobiele telefoon. Voor slechts €9,99 per maand kun je 24/7 naar de laatste content kijken. Het aanbod van alle series, films en documentaires is in het Nederlands en Engels beschikbaar.

Snapchat

Wil je graag een van jouw vrienden gave foto's sturen? Snapchat is een van de verschillende leuke apps waarmee je foto's kunt maken, bewerken en versturen. Aangezien jij de afbeeldingen vaak maar enkele seconden kunt zien, wordt deze app gebruikt om hele spraakmakende foto's te sturen. Toch kun je een screenshot maken op het moment dat je een betreffende foto krijgt. Als gevolg daarvan krijgen Snapchat-gebruikers een waarschuwing om op eigen risico foto's te sturen.

Gratis apps

Whatsapp

Hoewel iedereen sms'jes kan sturen, is WhatsApp een onmisbaar platform geworden. Met WhatsApp kun je onbeperkt berichten sturen naar en met andere WhatsApp-gebruikers. Naast tekstberichten kun je ook foto's, video's en audiobestanden sturen. Verder heeft iedereen met een smartphone of laptop toegang tot WhatsApp. In tegenstelling tot andere gratis apps zie je ook automatisch welke van jouw contacten WhatsApp op zijn telefoon heeft staan.

YouTube

Op jouw mobiele telefoon mag de YouTube-applicatie natuurlijk niet ontbreken. Met deze app heb je toegang tot het complete videocatalogus van deze website en je kunt meteen filmpjes direct op jouw iPhone of iPad bekijken. Hier vind je onder andere de volgende onderdelen: Home, Abonnementen en Account. Je kunt naast aanbevolen video's ook op relevantie, uploaddatum, duur of beoordeling filteren. Alle clips zijn in diverse resoluties beschikbaar en er is een handige rode actieknop rechtsonder waarmee je direct vanaf jouw smartphone filmpjes kunt uploaden.

Facebook

Het is geen verrassing dat ook Facebook een van de populairste gratis apps is voor jongeren. Als jij graag op de hoogte wilt blijven van jouw vrienden, kun je de Facebook-app downloaden. Daarnaast kun je heel makkelijk statusupdates delen, foto's uploaden of jouw nieuwsoverzicht bekijken. In de mobiele app vind je alle functies die je op de desktopwebsite van Facebook kunt gebruiken, zodat je altijd en overal jouw account beheert.

Terug naar overzicht