Bord- en denkspellen

Waarom moet je denkspellen online spelen?

In eerste instantie zou je misschien denken dat bordspelletjes online spelen saai is en dat je er niks mee opsteekt. Toch is dit niet echt het geval, omdat je hele leuke dingen kunt leren. Denkspellen online spelen kan voor veel mensen leerzaam zijn, want zij maken kennis met spellen die zij wellicht nooit zouden hebben gespeeld. Als dit het geval is, kunnen zij een nieuwe hobby hebben waardoor er connecties ontstaan. Naast nieuwe vrienden kunnen zij ook de regels van bepaalde spellen met andere vergelijken en daardoor hun kennis verbreden. Verder zijn denkspellen online heel leuk, omdat je geld kunt winnen. Niet alleen op TV, maar ook op het internet vind je interessante wedstrijden waaraan je kunt meedoen voor grote prijzen. Maar, zijn er ook websites waar je gratis bordspellen online kunt spelen? En welke spellen kunnen online worden gespeeld voor een geweldige tijd?

Hoe speel je denkspellen online?

In principe is het heel makkelijk om bordspellen online te spelen, want raad eens? Je hoeft niet per se een aantal regels te volgen. Het enige wat je hoeft te doen, is het typen van bijvoorbeeld 'denkgames online' en vervolgens word je binnen enkele milliseconden naar een aantal websites gebracht waar je hele leuke denkspellen online kunt spelen. Daar vind je tientallen denkspelletjes die je alleen of samen met jouw familie en vrienden kunt spelen. Hoewel deze games in eerste instantie niet anders zijn dan gewone denkgames die jij bijvoorbeeld op de tafel met jouw beste vrienden speelt, zijn bordspelletjes online heel leuk om uit te proberen. Zo hoef je je geen zorgen te maken om de lichaamstaal van anderen, waardoor je jouw tijd kunt nemen om de juiste beslissingen te maken. Enkele website tips:

Toernooien om geld te verdienen

In tegenstelling tot andere spelletjes zijn er heel weinig denkspellen online, omdat deze niet zo winstgevend zijn als bijvoorbeeld casino games. Niettemin worden hele leuke toernooien in Nederland en het buitenland georganiseerd die gewoon op normale tafels zijn gespeeld. In elk toernooi zijn er diverse categorieën voor mannen, vrouwen, jeugd, landenteams en sneldammen. Hieronder geven we jou een aantal leuke toernooien waaraan je kunt meedoen:

Doordat bordspellen niet commercieel aantrekkelijk zijn, kunnen de winnaars van de bovenstaande toernooien weinig geldprijzen winnen.

Populairste denkspellen

Hoewel er hele leuke bordspellen online zijn, vind je achter jouw beeldscherm twee games die werkelijk eruitspringen:

Dammen

Dammen is een van de populairste bordspellen online, omdat je tegen echte mensen en de computer kunt spelen. Wanneer je tegen iemand speelt, word je willekeurig aan iemand gekoppeld. Tegen een computer is dit niet geval, want er worden geprogrammeerde acties gegeven. Daarentegen zijn de spellen tegen mensen realistischer in een open toernooi.

Schaken

Naast dammen houden mensen ervan om te schaken, omdat je hele interessante moves kunt bedenken. In tegenstelling tot het laatstgenoemde spelletje moet je bij schaken een aantal pionnen weten en de functies ervan. Verder ben je in de meeste gevallen een aantal stukjes kwijt als je niet oplet. Om deze redenen zijn de geldprijzen voor schaaktoernooien hoger dan bij dammen of andere denkspelletjes.

Terug naar overzicht