Belastingaangifte via App

Belastingaangifte via app

We leven allemaal in een digitaal tijdperk. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat jongeren minstens drie uur per dag op hun mobiele telefoon zitten en er worden ontzettend veel taken uitgevoerd. Van het schrijven van appjes over de spannende gebeurtenissen tijdens het stappen tot het bekijken van filmpjes over lievelingsseries en films, we gebruiken onze mobieltjes met verschillende doeleinden. Dit is de regering niet ontgaan, want je kunt vanaf 2017 ook belastingaangifte via de app doen. Maar, hoe werkt deze applicatie? En wanneer kun je geen belastingaangifte doen via deze applicatie?

Hoe doe je een belastingaangifte via app?

Een belastingaangifte doen via app is niet ingewikkeld. Sterker nog, de stappen zijn vrij eenvoudig. Eerst ga je naar de App store en je downloadt de variant van de Belasting-app. Vervolgens log je in via DigiD en het grotendeels van jouw gegevens wordt ingeladen. Hierbij raden we jou aan om een checklist te maken van al jouw informatie, zodat je de gegevens uit de app dubbel checkt. Daarna bekijk je alle gegevens die overeenkomen met jouw papieren belastingaangifte. Als alles klopt, kun je jouw belastingaangifte via app sturen.

Altijd een belastingaangifte doen? Vermijd deze situaties!

Ruim drie miljoen mensen mogen een belastingaangifte via app doen, wat betekent dat niet iedereen deze applicatie kan gebruiken. Volgens de Belastingdienst moet je in de volgende situaties op een andere manier aangifte doen:

Terug naar overzicht